Snelle speed pedelec wel verzekerd

ebike01Een speed pedelec-rijder die met een gangetje van 40 kilometer per uur schade rijdt, krijgt zijn schade wel vergoed als hij bij ENRA verzekerd is.
In de polisvoorwaarden van de speciale ‘high speed e-bike-verzekering’ van ENRA staat dat de berijder zich aan ‘de wettelijke regels’ moet houden. Op dit moment is de wettelijke status van de high speed e-bike onduidelijk, maar volgens het ministerie van Infrastructuur en Milieu moet de fiets tot 1 januari 2017 als snorfiets worden beschouwd. Dat betekent, aldus een factsheet van het ministerie, onder andere een bromfietsrijbewijs, een WA-verzekering, op het fietspad rijden én ‘zich houden aan de maximum snelheid van 25 km/uur’.
Voor de verzekering tegen diefstal en schade van ENRA moet de speed pedelec wel WA verzekerd zijn, (‘daarvoor kunt u ook bij ons terecht”), maar harder rijden dan 25 km/uur vinden ze geen probleem. Directeur Douwe Boeijenga: ‘Klopt. Wij maken geen probleem van de snelheid van 45 km/uur en dit is dus ook geen reden om een schade niet uit te keren. Opgevoerde high speed e-bikes zijn wel uitgesloten van dekking.’

Meer op Vogelvrije Fietser en in het winternummer meer nieuws over fietsverzekeringen.