Tekst en redactie

Webwerk

Ik zet het journalistieke ambacht in om websites leesbaarder en leuker te maken. Complexe materie (rapporten, onderzoeksresultaten) maak ik toegankelijk voor verschillende professionele doelgroepen. Verder lever ik nieuwsberichten, interviews, samenvattingen enzovoort.

Voor verschillende opdrachtgevers heb ik op basis van aangeleverd materiaal websiteteksten gemaakt en webdossiers. Daarbij heb ik zowel teksten herschreven, bijgeschaafd, ingekort, ontdaan van jargon, als de teksten in CMS geplaatst. Ik heb ervaring met meerdere CMS-en (Smartsite en WordPress) en gewerkt aan SEO-optimalisatie van pagina’s.

Voor Vilans:

zorgvoorbeterprintscreen

‘Karin Broer levert super goede teksten aan. Je kunt haar alles vragen, heeft veel ervaring, is flexibel en haalt alle deadlines. ‘ – Anne van Voorthuizen, webredacteur Zorg voor Beter

Het Nederlands Jeugdinstituut: diverse online kennisdossiers

Diverse redactieklussen

In opdracht van SKVR, het Rotterdamse centrum voor de kunsten, heb ik namens een groot aantal Rotterdamse kunstinstellingen een gezamenlijke uitgangspuntennota gemaakt over cultuureducatie.  Hiervoor heb ik

  • een korte samenvatting gemaakt van de belangrijkste beleidsstukken op het gebied van cultuureducatie,
  • verslag gemaakt van een aantal bijeenkomsten met vertegenwoordigers van Rotterdamse instellingen,
  • en alles samengevat in een notitie met adviezen.

Daarnaast doe ik ook met liefde reguliere (eind)redactieklussen, zoals voor het vakblad NMMagazine.